Rezultatele preliminare ale anchetelor pe care le desfăşoară Ministerul Sănătăţii la Serviciul de Ambulanţă Craiova şi la Spitalul Judeţean Craiova în cazul morţii fostului fotbalist Ilie Balaci arată că toate procedurile de intervenţie au fost respectate, iar ambulanţele au fost dotate corespunzător. A fost respectat şi protocolul de resuscitare, precizează ministerul, fiind făcută chiar o resuscitare prelungită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Rezultatele preliminare ale controalelor  efectuate la Serviciul de Ambulanţă Craiova şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii împreună cu reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI relevă faptul că au fost respectate procedurile în efectuarea intervenţiilor medicale în cazul lui Ilie Balaci. Ambulanţele au fost dotate corespunzator iar protocolul de resuscitare a fost respectat, fiind  efectuată chiar o resuscitare prelungită”, transmite miercuri Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Ministerul Sănătăţii a declanaşat o anchetă cu privire la decesul fostului fotbalist Ilie Balaci, fiind trimisă la Ambulanţa Craiova o echipă de specialişti.  Medicii legişti au stabilit, în urma efectuării necropsiei, că decesul lui Ilie Balaci a survenit unui infarct miocardic.

Fostul internaţional Ilie Balaci a decedat, duminică, la Craiova, la vârsta de 62 de ani.

ISU Dolj a precizat, duminică, într-un comunicat că decesul fostului fotbalist Ilie Balaci a fost constatat după ce medicii au executat mai multe zeci de minute manevre de resuscitare.

Născut la 13 septembrie 1956, Balaci şi-a petrecut cea mai mare carieră de fotbalist la Universitatea Craiova (1973-1984). El a mai evoluat la FC Olt şi la Dinamo. Ilie Balaci a îmbrăcat de 65 de ori tricoul echipei naţionale, pentru care a marcat opt goluri. Ca antrenor, Balaci a pregătit mai multe echipe din Zona Golfului şi din nordul Africii, cu care a obţinut numeroase performanţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.