Ministerul Sănătăţii alocă 26 de milioane de euro printr-un proiect al Băncii Mondiale pentru dotarea instituţiilor de medicină legală cu echipamente de toxicologie care vor fi capabile să detecteze şi să determine cantitativ alcoolul şi drogurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministerul Sănătăţii anunţă că a decis joi, prin Ordin de ministru, începerea procedurii pentru achiziţionarea echipamentelor necesare pentru a dezvolta capacitatea instituţională medico-legală la nivelul institutelor şi al serviciilor judeţene de medicină legală, privind detecţia alcoolului şi a substantelor psihoactive. 
“În baza deciziei, Ministerul Sănătăţii alocă 26 de milioane de euro printr-un proiect al Băncii Mondiale pentru dotarea instituţiilor de medicină legală cu echipamente de toxicologie capabile să detecteze şi să determine cantitativ alcoolul, drogurile stupefiante şi noile substanţe psihoactive. 
Un număr total de aproape 650 de echipamente vor ajunge la şase institute de medicină legală (INML) şi 36 de servicii judeţene de medicină legală (SJML) din toată ţara”, precizează reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. 
Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) a suspendat pe 13 februarie efectuarea analizelor toxicologice pentru droguri, dat fiind că echipamentele necesare pentru aceste teste au fost ridicate de compania, care le asigura în baza unui contract de comodat. 
“Situaţia este cu atât mai gravă cu cât lipsa accesului la astfel de analize poate afecta procesul de investigare şi aduce întârzieri în soluţionarea cazurilor, ceea ce ar putea avea un impact negativ asupra aplicării legii şi a justiţiei”, a precizat sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.