Guvernul a aprobat vineri acordarea de ajutoare de urgenţă în valoare de 1.756.400 lei pentru sprijinirea a 427 de familii şi persoane singure care se află în situaţii de necesitate din cauza incendiilor sau fenomenelor meteorologice periculoase, ori care au probleme grave de sănătate sau se află în situaţii care pot conduce la apariţia sau sporirea riscului de excluziune socială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Muncii precizează că 350.000 de lei au fost daţi pentru 50 familii şi persoane singure aflate în situaţii de necesitate din cauza incendiilor, care locuiesc în judeţele Alba, Argeş, Bacău, Botoşani, Buzău, Cluj, Constanţa, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Olt, Teleorman, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

Executivul a alocat 9.500 de lei pentru 1 familie din judeţul Dâmboviţa şi alte 2 din judeţul Vaslui care se confruntă cu probleme sociale din cauza alunecărilor de teren şi fenomenelor meteorologice periculoase şi 1.396.900 lei pentru 374 familii şi persoane singure din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti cu situaţii deosebite determinate de starea de sănătate ori de alte cauze care pot conduce la excluziune socială.

”Suma necesară pentru plata ajutoarelor de urgenţă se suportă din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.