Ministerul Mediului anunţă ”un nou episod de creşteri ale valorilor particulelor în suspensie PM10”, la mai multe staţii de monitorizare a calităţii aerului din Bucureşti şi precizează că a fost transmisă o avertizare către Primăria Municipiului Bucureşti pentru dispunerea de măsuri imediate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Municipiul Bucureşti înregistrează, în acest moment, un nou episod de creşteri ale valorilor particulelor în suspensie PM10. Creşterile de PM 10 sunt înregistrate la staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate în zonele Mihai Bravu, Cercul Militar şi Lacul Morii. A fost transmisă o avertizare către Primăria Muncipiului Bucureşti pentru dispunerea de măsuri imediate. În avertizare este specificată inclusiv concluzia analizei specialiştilor noştri, privind cauzele creşterilor concentraţiilor de PM10 respectiv, resuspensia particulelor grosiere de la sol (a prafului), fenomen favorizat de vântul puternic, cu rafale”, a transmis Ministerul Mediului.

Sursa ctată a precizat că au fost trimise echipele de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu la primăriile de sector pentru a verifica măsurile de salubrizare a străzilor Capitalei din ultima perioadă dar şi calendarul prevăzut pentru zilele următoare.

”Reamintim că Planul de Îmbunătăţire a Calităţii Aerului realizat de Primăria Bucureşti evaluează că, salubrizarea eficientă şi la timp a străzilor Capitalei ar putea reduce şansele de creştere a PM 10 cu circa 42%. Totodată, având în vedere faptul că reţelele independente de monitorizare a calităţii aerului, care utilizează senzori, nu au înregistrat aceste creşteri semnificative, vom continua şi intensifica demersurile din parteneriatul nostru cu asociaţiile neguvernamentale pentru interconectarea şi calibrarea acestor echipamente în conformitate cu Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului”, a mai transmis Ministerul Mediului.

MInisterul recomandă cetăţenilor să se informeze din site-ul www.calitateaer.ro, datele de aici fiind singurele oficiale şi validate, ca metodă de măsurare, de Comisia Europeană.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.