Ministerul Mediului anunţă, joi, că accesul auto pe Grindul Chituc din Delta Dunării a fost complet restricţionat, fiind montată o barieră, întreaga zonă fiind monument UNESCO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma mai multor sesizări şi constatări privind încălcări ale interdicţiei de acces auto pe coronamentul Grindului Chituc, aflat în zona de strictă protecţie a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, inspectorii din ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii au derulat mai multe acţiuni pentru a surprinde în fapt aceste autoturismele sau utilajele care pătrund pe teritoriul Rezervaţiei”, a transmis, joi, Ministerul Mediului  

Instituţia a rpecizat că, deoarece aceste acţiuni nu au dat rezultate, personalul ARBDD a restricţionat complet accesul în zonă, prin instalarea unei bariere auto. Bariera a fost securizată şi va fi verificată zilnic de inspectorii personalul ARBDD. 

”Le reamintim tuturor localnicilor, turiştilor sau agenţilor economici că, atunci când se află pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au obligaţia să respecte fără echivoc legislaţia care protejează acest teritoriu, aflat în patrimoniul mondial UNESCO”, au mai transmis reprezentanţii ministerului.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.