Ministerul Educaţiei a transmis către Guvern, MAI şi Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) o informare prin care cere ca patru unităţi de învâţământ să fie încadrate în scenariul roşu, deoarece nu pot „îndeplini condiţiile de desfăşurare a cursurilor potrivit scenariului 2 - galben”. De asemenea, instituţia condusă de Monica Anisie precizează că cinci şcoli nu erau încadrate în niciun scenariu, una dintre ele dintr-o eroare tehnică şi restul de patru din cauza documentaţiei incomplete. Există şi o informare în care este solicitată suspendarea cursurilor la o grădiniţă din Bucureşti pe o perioadă de 14 zile din cauza a trei cazuri de infectări depistate în rândul angajaţilor - asistenta medicală, o îngrijitoare şi un bucătar, potrivit documentului obţinut de News.ro. Ministrul Educaţiei are o videoconferinţă de la ora 16.00 cu inspectorii şcolari generali şi ulterior va susţine declaraţii de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ordinii de zi a şedinţei de duminică a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, care a început la ora 16.00 vor fi analizate situaţiile expuse în adresa Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi va fi analizată informarea Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti cu privire la situaţia unităţii de învăţământ Grădiniţa Teddybar din Capitală

„Având în vedere că în unitatea de învăţământ Grădiniţa Teddybar din str. Şoimăreştilor, nr. 29, sector 1, au fost confirmate în rândul personalului 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 (asistenta medicală, o îngrijitoare şi un bucătar), grădiniţa a funcţionat şi pe timpul verii, iar 2 din persoanele pozitive au avut contact cu toţi preşcolarii, vă informăm că în conformitate cu art. 16. din Ordinul 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2,

se suspendă cursurile şcolare organizate în modalitatea «faţă în faţă» ale întregii unităţi de învăţământ, pe o perioadă de 14 zile de la data confirmării ultimului caz. În perioada de suspendare a cursurilor, conducerea instituţiei de învăţământ va dispune realizarea următoarelor activităţi obligatorii: a) curăţenia şi aerisirea spaţiilor; b) dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor instituţiei de învăţământ, respectiv săli de grupe, holuri, toalete; c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi/carantinaţi la domiciliu”, potrivit informării transmise de directorul grădiniţei Teddybar din Bucureşti.

De asemenea, în informarea transmis duminică de Ministerul Educaţiei către Guvern, Ministerul Afacerilor Interne şi CMBSU este precizat:

„Ca urmare a Hotărârii Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă – Secretariatul Tehnic Permanent cu nr. 15/10.09.2020 privind aprobarea scenariilor de funcţionare a unităţilor de învăţământ de pe raza Municipiului Bucureşti pentru începutul anului şcolar 2020-2021 vă solicităm următoarele rectificări potrivit anexelor 1 şi 2 din dosarele ataşate:

- Rectificarea situaţiei scenariilor aprobate potrivit Art. 3 pentru Anexa 3, având în vedere justificarea întemeiată; aceste unităţi permit desfăşurarea unei părţi din activităţi în baza scenariului 2 (galben); (anexa 1)

- Rectificarea situaţiei scenariului aprobat potrivit Art. 1 prin Anexa 1, având în vedere justificarea întemeiată a Şcolii Postliceale Sanitare Sf. Vasile cel Mare, sector 2 care solicită scenariul 3 (roşu) pentru că nu poate îndeplini condiţiile de desfăşurare a cursurilor potrivit scenariului 2 (galben) în care a fost încadrată; (anexa 1)

- Rectificarea situaţiei scenariului aprobat potrivit Art. 1 prin Anexa 1, având în vedere justificarea întemeiată a Grădiniţei nr. 245, sector 5 care solicită scenariul 3 (roşu) pentru că nu poate îndeplini condiţiile de desfăşurare a cursurilor potrivit scenariului 2 (galben) în care a fost încadrată; (anexa 1)

- Rectificarea situaţiei scenariului aprobat potrivit Art. 1 prin Anexa 1, având în vedere justificarea întemeiată a Şcolii gimnaziale nr. 280, Sector 5 care solicită scenariul 3 (roşu) pentru că nu poate îndeplini condiţiile de desfăşurare a cursurilor potrivit scenariului 2 (galben) în care a fost încadrată; (anexa 1)

- Rectificarea situaţiei scenariului aprobat potrivit Art. 1 prin Anexa 1, având în vedere justificarea întemeiată a Şcolii Gimnaziale nr. 126, sector 5 care solicită scenariul 3 (roşu) pentru că nu poate îndeplini condiţiile de desfăşurare a cursurilor potrivit scenariului 2 (galben) în care a fost încadrată; (anexa 1)

- Aprobarea scenariului de funcţionare pentru o unitate de învăţământ particular care nu a fost cuprinsă în Hotărârea nr. 15/10.09, 2020 dintr-o eroare tehnică; (anexa 2)”, conform documentului obţinut de News.ro.

Potrivit hotărârii de joi a CMBSU un număr de cinci şcoli din Bucureşti sunt încadrate în scenariul roşu, iar 595 de unităţi de învăţământ din Capitală sunt încadrate în scenariul galben.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.