Rata finală de promovare a examenului naţional pentru definitivare în învăţământ (sesiunea 2020), după soluţionarea contestaţiilor, este 72,45%, în creştere cu 3,28%, comparativ cu rezultatele iniţiale - 69,17%). Ministerul Educaţiei şi Cercetării precizează că, în urma examenului, peste 4.300 de candidaţi au obţinut definitivarea şi dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MEC, din totalul de 6.037 de candidaţi cu note la proba scrisă, 4.374 de candidaţi au reuşit să obţină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de promovare a acestui examen.

”Precizăm că după susţinerea probei scrise din sesiunea 2020, dar înainte de înregistrarea/ soluţionarea contestaţiilor, au fost declaraţi promovaţi 4.176 de candidaţi. Rata finală de promovare a examenului naţional pentru definitivare în învăţământ (sesiunea 2020), după soluţionarea contestaţiilor, este 72,45%, în creştere cu 3,28%, comparativ cu rezultatele iniţiale - 69,17%)”, a transmis, luni, MEC.

Potrivit datelor centralizate, o rată de promovare de peste 80% s-a înregistrat în Cluj -  87.46%, Vâlcea - 84.90%, Dolj - 80,50% şi Mehedinţi - 80%. În Capitală, rata de promovare este de 76.52%.

În această sesiune, 6.775 de candidaţi au avut dreptul de a susţine proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenţi 6.480 de candidaţi (95,65%). Dintre aceştia, 433 de candidaţi s-au retras, iar opt candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Două lucrări au fost anulate în centrele de evaluare.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină cel puţin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.