Ministerul Educaţiei a transmis, miercuri seară, prima reacţie în cazul profesoarei din Bucureşti care a fost agresată de un elev, la ore bune după producerea incidentului. Oficialii instituţiei au ţinut în permanenţă legătura cu unitatea de învăţământ, fiind în prezent în derulare anchete pentru stabilirea împrejurărilor producerii evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul zilei de astăzi, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a informat Ministerul Educaţiei în legătură cu producerea unui incident la un liceu din Bucureşti, respectiv un incident în care un cadru didactic a fost agresat de un elev, în timpul orei. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au ţinut permanent legătura cu reprezentanţii ISMB, care, de altfel, s-au deplasat la faţa locului”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că sunt în desfăşurare demersuri ale instituţiilor competente, pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs incidentul.

”Ministerul Educaţiei condamnă ferm agresiunea de orice fel în mediul şcolar, indiferent dacă este îndreptată asupra elevilor, asupra cadrelor didactice sau asupra altor categorii de personal din instituţiile de învăţământ. Vom continua să monitorizăm acţiunile întreprinse la nivelul unităţii şcolare în care s-a produs incidentul, pentru a ne asigura că vor fi respectate prevederile legale ce se impun a fi urmate în astfel de situaţii şi pentru a avea certitudinea sprijinului pe care cei implicaţi, inclusiv elevii martori la incident, îl vor primi în perioada următoare”, a mai transmis instituţia.

Anterior, ministrul Educaţiei a postat un mesaj pe Facebook în care a condamnat incidentul.

O profesoară de la un colegiu din Bucureşti a fost înţepată de un elev în zona gâtului în timpul orei de curs. Elevul, în vârstă de 16 ani nu era un copil problemă sau agresiv.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.