Ministerul Educaţiei prezintă, vineri, situaţia la zi a înscrierii în şcolile din România a elevilor şi preşcolarilor refugiaţi din Ucraina, arătând că au fost depuse 2.648 de cereri pentru înscrierea ca audienţi a elevilor ucraineni, în şcolile din România. Din aceştia, 999 sunt preşcolari şi 1.649 sunt elevi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministerul afirmă că potrivit datelor centralizate şi comunicate de inspectoratele şcolare judeţene, situaţia privind înscrierea în unităţi de învăţământ din ţara noastră a elevilor şi preşcolarilor refugiaţi din Ucraina este următoarea (data de referinţă: 03.06.2022):
 
  • 2.648 de cereri depuse pentru înscrierea ca audienţi (dintre care 999 de preşcolari şi 1.649 de elevi);
  • 2.577 de copii repartizaţi/înscrişi deja ca audienţi în şcoli şi grădiniţe (dintre care 991 de preşcolari şi 1.586 de elevi)
  • Elevi înscrişi la activităţi preşcolare: 390

Recent, Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat că elevii care provin din Ucraina se vor putea înscrie la liceu, fără susţinerea examenului de Evaluare naţională, pe locuri suplimentare celor ale elevilor români.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.