Ministerul Educaţiei anunţă că 96% dintre elevii înscrişi pentru a doua probă scrisă a Bacalaureatului s-au prezentat, marţi, în centrele de examen. 120.070 de candidaţi au susţinut proba de Matematică sau Istorie, iar 45 de elevi au fost eliminaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 29 iunie, s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat - E)c), a doua din această sesiune (iunie-iulie 2021). Au susţinut lucrări scrise la una dintre cele două discipline ale probei (Matematică şi Istorie) 120.070 de candidaţi (96%) din totalul celor 125.349 de candidaţi care s-au înscris. Nu s-au prezentat 5.234 de Candidaţi”, a transmis, marţi MInisterul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminaţi 45 de candidaţi. Aceştia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Următoarea probă (proba la alegere a profilului şi a specializării) va avea loc miercuri, 30 iunie, în timp ce ultima probă din această sesiune (limba şi literatura maternă) este programată joi, 1 iulie.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

 

 

prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.