Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis numerele de telefon la care românii afectaţi de cutremurele produse în Turcia pot solidica asistenţă consulară şi a recomandat ca, în cazul grupurilor de cetăţeni români, apelul să fie făcut de o singură persoană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În continuarea informaţiilor transmise în contextul cutremurelor produse la data de 6 februarie 2023 în Republica Turcia, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reiterează faptul că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 şi +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”, a arătat MAE, într-un comunicat.

Totodată, cetăţenii români au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

”MAE le recomandă cetăţenilor români aflaţi în zonele afectate de cutremur să se informeze din surse oficiale despre evoluţia situaţiei de la faţa locului şi să respecte instrucţiunile autorităţilor turce. De asemenea, în cazul existenţei unor eventuale grupuri de cetăţeni români afectaţi, pentru a evita ocuparea liniilor telefonice pentru un timp îndelungat, se recomandă ca o singură persoană din cadrul grupului să contacteze personalul consular, iar informaţiile obţinute de aceasta să fie diseminate şi celorlalţi cetăţeni români din grup”, a menţionat sursa citată.

Cutremurul de magnitudinea 7,8 din sud-estul Turciei şi nordul Siriei, luni, în urma căruia s-au prăbuşit sute de de clădiri, s-a soldat cu cel puţin 1.300 de morţi, iar sute de oameni s-ar afla sub dărâmături, bilanţul urmând să crească, pe măsură de salvatori efectuează căutări în localităţi din întreaga ţară, relatează The Associated Press.

Un nou cutremur, de magnitudinea 7,5 a avut loc luni în sud-estul Turciei, la câteva ore după primul seism, potrivit Institutului american de geofizică USGS, relatează AFP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.