Administraţia locală din Târgu Jiu a primit suma de o mie de lei pentru a se ocupa de conservarea şi promovarea operelor lui Constantin Brâncuşi. Primarul oraşului, Marcel Romanescu, admite că de vină pentru această situaţie nu este doar ministerul, ci şi directorul centrului care se ocupă de conservarea şi promovarea operelor marelui sculptor, instituţie care nu a depus proiecte pentru accesarea de fonduri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am primit doar o mie de lei, însă la momentul acesta nu pot să dau vina doar pe reprezentanţii Ministerului Culturii, pentru că noi am avut un director la Centrul Constantin Brâncuşi, care de cinci ani de zile nu a făcut mai nimic. Nici cei de la Minister nu pot finanţa proiecte care nu stau în picioare. Deci vina nu aparţine în totalitate reprezentanţilor Ministerului Culturii; dacă vii cu un proiect fezabil, care se poate preta pe ceea ce avem noi de făcut la Târgu Jiu, s-ar putea şi Ministerul să se aplece mut mai corect asupra sumelor pe care trebuie să le aloce. Nu am avut până în momentul de faţă sume alocate de la bugetul de stat pentru operele brâncuşiene. Este prima sumă, e adevărat, este ridicolă, din punctul meu de vedere decât să ne fi acordat o mie de lei mai bine ne acordau asistenţa de specialitate pentru ceea ce ne dorim să facem la Târgu Jiu”, a declarat primarul municipiului, Marcel Romanescu, pentru News.ro.
Întrebat ce va face cu suma primită de la Ministerul Culturii pentru a se ocupa de operele lui Brâncuşi, Marcel Romanescu răspunde că niciun proiect nu poate demara cu acest buget.
„Cred că suma asta putem să o folosim pentru corespondenţa cu instituţiile publice centrale şi din judeţul Gorj, nu cred că putem să o folosim în alt scop. Ca să demarăm ceva cu o mie de lei, nici nu ştiu ce am putea demara acum”, mai spune edilul.
Acesta a explicat că de o lună fostul manager al Centrului de conservare şi promovare „Constantin Brâncuşi” nu mai este în funcţie, contractul său de management expirând după cinci ani, iar postul este ocupat interimar de o altă persoană. Postul de manager al Centrului a fost scos la concurs.
Marcel Romanescu a subliniat că administraţia locală a făcut demersuri pentru atragere de fonduri din alte surse, obţinând finanţare pe asistenţă tehnică pentru două proiecte care vizează reabilitarea  Aleii scaunelor şi pentru grădina publică, proiecte pentru care sunt în derulare procedurile de licitaţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.