Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Marius Vulpe, a declarat, joi, că Ministerul Apărării Naţionale (MApN) pune la dispoziţia ANP zece terenuri cu imobile pentru construirea de noi penitenciare, spaţiile urmând să fie evaluate de specialişti. Între timp, la Penitenciarul Rahova vor fi date în folosinţă două noi spaţii, unul pentru 50 de deţinuţi clasificaţi în regim deschis şi altul pentru 120 de deţinuţi aflaţi în regim semideschis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul ANP, Marius Vulpe, a spus, joi, că MApN pune la dispoziţie 10 terenuri cu imobile pentru construirea de noi penitenciare, în condiţiile în care numărul total de oferte din partea mai multor ministere se ridică la 14 astfel de imobile.

"Sunt 14 imobile, unele terenuri fără clădiri, altele cu clădiri preluate de la diferite ministere: ale Administraţiei şi Internelor, ale MApN, toate depind de alocaţiile bugetare în sensul construirii pe acele terenuri de noi spaţii de detenţie. Avem pe masa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor o nouă ofertă din partea MApN privind astfel de spaţii, cu 10 imobile, şi am dispus specialiştilor şi directorilor de penitenciare ca, în funcţie de zonă, să le evalueze şi, dacă astfel de spaţii se pretează pentru construirea de penitenciare şi pe ce costuri. MApN nu ne-a dat detalii despre aceste spaţii. După ce vom merge la faţa locului voi da detalii", a spus Marius Vulpe.

La rândul său, directorul Penitenciarului Rahova, Denis Alexandru Darie, a spus că un spaţiu reamenajat, în care pot fi cazaţi circa 120 de deţinuţi, va fi dat în folosinţă luna viitoare.

"Şi noi, la nivelul Rahovei, am identificat un astfel de spaţiu, care este situat în afara sectorului de deţinere, dar el, reamenajat, întruneşte toate condiţiile pentru cazarea unui număr de 100-120 de persoane private de libertate clasate în regim semideschis. Eu zic că până la jumătatea lunii octombrie acel spaţiu va fi gata, va avea toate utilităţile şi toate condiţiile necesare pentru a fi populat şi dat în folosinţă. Costurile sunt minime, se ridică la şase-şapte mii de lei, pentru că lucrările sunt efectuate în regie proprie.”

Directorul Penitenciarului Rahova a adăugat că un alt spaţiu, destinat deţinuţilor aflaţi în regim deschis, va putea fi folosit începând de săptămâna viitoare.

"Avem un spaţiu pe care l-am amenajat la Bragadiru, la o fermă, iar în cursul săptămânii viitoare ar putea fi populat cu deţinuţi clasificaţi în regim deschis.
Săptămâna aceasta am încheiat un contract de colaborare cu un agent economic. El urmează să închirieze un spaţiu din penitenciar. Acolo vor lucra aproximativ 50 de deţinuţi. Este vorba despre o tipografie, deţinuţii urmând să ambaleze cărţi deja tipărite. Este muncă necalificată, dar acest aspect ne interesează mai puţin, pe noi ne interesează partea practică, de a da de muncă deţinuţilor", a mai spus Denis Alexandru Darie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.