Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că Statul Major al Forţelor Terestre a finalizat operaţiunile necesare declarării capacităţii operaţionale iniţiale (IOC) a Grupului de luptă al NATO care va fi constituit în România în cadrul măsurilor aliate de întărire a vigilenţei pe Flancul Estic – enhanced Vigilance Activities (eVA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MApN, capacitatea operaţională iniţială realizată de SMFT este fundamentată pe baza autorităţii pe care Comandantul Suprem al Forţelor Aliate în Europa (SACEUR) o are pentru a coordona toate activităţile aliate de întărire a vigilenţei la nivelul NATO.

"În acest context, măsurile de creştere a vigilenţei (eVA) implementate de NATO reprezintă un mesaj decisiv al coeziunii şi determinării Alianţei. Aceste măsuri defensive au rolul de a creşte gradul de pregătire şi prevenire a oricăror tipuri de agresiuni la adresa Alianţei şi de a demonstra cu claritate angajamentul ferm al NATO pentru apărarea tuturor aliaţilor", a precizat MApN.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.