Trei aeronave Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Germane au aterizat joi, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, anunţă Ministerul Apărării. Aeronavele şi 60 de miliari vor executa misiuni de Poliţie Aeriană Întărită sub comandă NATO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MApN, trei aeronave Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Germane au aterizat, joi, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.  

 Detaşamentul german, format din aproximativ 60 de militari (piloţi şi personal tehnic) şi aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, alături de militarii Forţelor Aeriene Române şi Forţelor Aeriene Italiene, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele 3 săptămâni. 

 ”Forţele Aeriene Germane au mai fost prezente în România, în vara anului trecut, alături de Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii, în baza Declaraţiei comune privind interoperabilitatea aeronavelor Eurofighter Typhoon pentru executarea în comun a misiunilor de poliţie aeriană. Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare”, a transmis Ministerul Apărării.  

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.