Ministerul Apărării anunţă că, începând de miercuri, instituţiile militare de învăţământ trec cursurile în sistem online, în mod eşalonat. Până la începutul anului şcolar, toţi cei 2.250 de elevi din colegiile naţionale militare au primit tablete şi laptopuri şi se fac demersuri ca, până la finalul anului, să fie achiziţionate astfel de dispozitive pentru toţi cei 1.535 de elevi ai şcolilor postliceale militare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din dispoziţia ministrului apărării naţionale, având în vedere măsurile stabilite de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării în condiţiile situaţiei epidemiologice din acest moment, prin ordin al şefului Statului Major al Apărării se supendă în mod eşalonat, începând de miercuri, 11 noiembrie, activităţile educaţionale care impun prezenţa fizică a elevilor, studenţilor şi cursanţilor în sistemul de învăţământ militar preşcolar, liceal, post-liceal, universitar şi post-universitar, precum şi în instituţiile de formare continuă.  Elevii şi studenţii vor continua activităţile educaţionale în format online de la domiciliu, iar pentru cursanţii – cadre militare sau personal civil – în format online sau la distanţă de la locurile de muncă", a transmis Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Studenţii Institutului Medico-Militar îşi vor desfăşura activitatea didactică în funcţie de deciziile senatelor celor două universităţi de medicină la care studiază  - Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade”, în principiu, în formatul online. În plus, studenţii IMM continuă activităţile de voluntariat în sprijinul Direcţiilor de Sănătate Publică ale municipiului Bucureşti şi judeţului Mureş.

Conform sursei citate, până la începutul anului şcolar 2020-2021, toţi cei 2.250 de elevi din colegiile naţionale militare au fost dotaţi cu tablete şi laptopuri. De asemenea, se depun eforturi ca până la sfârşitul acestui an, având în vedere şi lansarea Programului Operaţional Competitivitate pentru finanţarea tabletelor pentru elevi şi studenţi, să fie achiziţionate astfel de dispozitive pentru toţi cei 1.535 de elevi ai şcolilor postliceale militare.

"De asemenea, cei mai mulţi dintre cei peste 5.200 de studenţi din instituţiile de învăţământ superior militare deţin laptopuri, tablete şi telefoane mobile, dar până la finalul semestrului I al acestui an universitar, în spiritul aceleaşi oportunităţi oferite de programul menţionat, va fi definitivată procedura de achiziţionare a tabletelor şi laptopurilor pentru studenţii care provin din medii defavorizate", a arătat MApN.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.