În perioada 19-28 ianuarie 2024, se desfăşoară la Berlin, Germania, cea de-a 88-a ediţie a expoziţiei „Săptămâna Verde 2024” (Grüne Woche), Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) urmând să participe cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale, în cadrul căruia experţi din MADR promovează produsele agroalimentare româneşti recunoscute la nivel naţional şi european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale îşi propune să promoveze şi să ofere spre degustare mostre din produse înregistrate pe scheme de calitate europene sau în curs de înregistrare, respectiv Magiun de prune Topoloveni –IGP, Salam de Sibiu –IGP, Telemea de Ibăneşti – DOP, Scrumbie de Dunăre afumată – IGP, Cârnaţi de Pleşcoi – IGP, Telemea de Sibiu – IGP, Caşcaval de Săveni – IGP, Salată cu icre de ştiucă de Tulcea – IGP, Salată tradiţională cu icre de crap - STG, Plăcintă dobrogeană – IGP, Pită de Pecica - IGP, din categoria băuturilor spirtoase Indicaţie Geografică – Pălincă şi Ţuică Zetea de Medieşul Aurit, precum şi produse înregistrate pe scheme de calitate naţionale”, se precizează într-un comunicat oficial. 

De asemenea, printre produsele româneşti ce vor fi expuse la ediţia 2024 a expoziţiei ”Săptămâna Verde” se vor regăsi şi cele care sunt în proces de înregistrare pe un sistem de calitate european, precum: Babic de Buzău pentru dobândirea IGP, Batog deltaic de sturion pentru dobândirea IGP, Sardeluţă marinată pentru dobândirea STG, dar şi produse care vor urma etapele înregistrării pe un sistem de calitate european: cârnaţi din topor din Vâlcea, carne afumată la garniţă din Vâlcea, brânză în coajă de brad de Bran, plăcintă întinsă de Pecica-Turnu, salam de Nădlac, ghiudem, batog de crap argintiu şi de somn, pastramă de crap argintiu şi de somn, zacuscă cu peşte şi diferite sortimente de siropuri, gemuri sau dulceţuri de fructe, produse de panificaţie şi patiserie (cozonaci, cornuleţe cu gem, eugenie, cereale expandate, făină etc.), produse din carne de pui, diverse sortimente de miere, alte produse ale stupului, sortimente de uleiuri presate la rece.

”Din categoria băuturilor spirtoase, România va oferi spre degustare pălincă şi ţuică precum şi vin alb şi roşu. Mere şi prune afumate de Vrancea vor putea fi, de asemenea, degustate de vizitatori”, mai arată ministerul. 

Potrivit Ministerului Agriculturii, expoziţia „Săptămâna Verde 2024” reprezintă atât o platformă de afaceri, cât şi un festival al tradiţiilor gastronomice şi folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât şi pe plan mondial.

În anul 2023, peste 300.000 de vizitatori au trecut pragul expoziţiei, 1400 de expozanţi din 61 de ţări, pe o suprafaţă de expunere de 118.000 mp.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.