Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă atacul terorist de la Kabul, soldat cu 103 morţi şi 235 de răniţi, şi reafirmă angajamentul ferm al României de a sprijini combaterea terorismului internaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm atacul terorist care a avut loc la data de 27 ianuarie 2018, la Kabul, Afghanistan, soldat cu numeroase victime. Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă întreaga solidaritate faţă de autorităţile afghane şi poporul afghan şi transmite condoleanţe familiilor victimelor şi exprimă întreaga speranţă pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite”, au transmis oficialii MAE.

Aceştia au reafirmat ”angajamentul ferm al României de a sprijini combaterea terorismului internaţional, care reprezintă un atentat inadmisibil la adresa vieţii unor persoane nevinovate”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Un atac sinucigaş cu bombă a avut loc sâmbătă, la ora locală 12.15, în centrul oraşului Kabul. Atacatorii au condus o ambulanţă-capcană, plină cu explozibil, dincolo de un punct de verificare al poliţiei, pe o stradă care era deschisă doar celor care lucrează pentru instituţii guvernamentale.

Atacul a fost revendicat de talibani, iar ultimul bilanţ al victimelor prezentat de autorităţi arată că s-au înregistrat 103 morţi şi 235 de răniţi, printre victime aflându-se numeroşi poliţişti.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.