Ministerul Afacerilor Externe a finalizat, vineri, expedierea materialelor necesare votării către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României, în vederea asigurării bunei desfăşurări a procesului de votare în cadrul secţiilor din străinătate în contextul alegerilor prezidenţiale. Pentru cele 835 de secţii de votare din diaspora s-au trimis peste 4,4 milioane de buletine de vot pentru turul întâi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru cele 835 de secţii de votare care vor fi organizate pentru alegătorii români din străinătate, Ministerul Afacerilor Externe a trimis, pentru turul I al alegerilor prezidenţiale, 4.483.907 de buletine de vot, 7.739 de ştampile cu menţiunea ”VOTAT” şi 3.997.044 de timbre autocolante cu menţiunea ”VOTAT”.

Odată cu buletinele de vot, Ministerul Afacerilor Externe a expediat şi celelalte materiale necesare votării în cadrul secţiilor de votare din străinătate: modele de liste electorale suplimentare, modele de procese-verbale pentru consemnarea rezultatelor votării, modele de procese-verbale ce trebuie completate în anumite situaţii specifice.

”Numărul buletinelor de vot, al ştampilelor şi al timbrelor autocolante necesare desfăşurării procesului de vot din străinătate a fost stabilit ca urmare a estimărilor realizate de misiunile diplomatice, ţinând cont de prezenţa la vot la procesele electorale anterioare şi distribuţia teritorială a comunităţilor româneşti, precum şi de intenţia participării la vot exprimată de către cetăţenii români în cadrul consultărilor misiunilor diplomatice ale României cu comunităţile româneşti din străinătate”, a transmis Ministerul.

Lista secţiilor de votare organizate în străinătate şi harta interactivă a acestora pot fi consultate pe pagina de internet a MAE.

La alegerile pentru Preşedintele României din noiembrie 2019, votarea în străinătate se desfăşoară pe parcursul a trei zile pentru fiecare tur de scrutin: vineri între ora locală 12.00 şi ora locală 21.00, iar sâmbătă şi duminică între ora locală 7.00 şi ora locală 21.00.

Alegătorii care la ora 21.00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot, pot să îşi exercite dreptul de vot până la ora locală 23.59.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.