Mii de braşoveni au asistat, joi, în pofida frigului, la manifestările prilejuite de Ziua Naţională, oamenii făcând poze cu militarii care au participat la o scurtă paradă şi spunând că, din păcate, mulţi dintre români au uitat ce înseamnă patriotismul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestările au început la ora 10.00, cu o slujbă religioasă oficiată în Piaţa Tricolorului din Braşov, urmată de o paradă militară, la care au participat opt batalioane de soldaţi. 

Parada s-a desfăşurat pe Bulevardul Eroilor din centrul oraşului, circulaţia între Livada Poştei şi Teatrul ”Sică Alexandrescu” fiind oprită.

Mii de oameni au îndurat frigul şi au participat la paradă, cei mai încântaţi fiind copiii care s-au fotografiat alături de militari.

”Ziua Naţională este importantă, poate cea mai importantă pentru noi românii. Am adus copiii să vadă şi ei ceremonia. Eu cred că ar trebui să fim cu toţii mândrii de istoria noastră“, a spus Marian Toldea, un participant la eveniment.

Alţi braşoveni şi-au manifestat dezamăgirea că românii nu mai ştiu ce înseamnă patriotismul şi că istoria nu mai este studiată în şcoală aşa cum ar trebui.

”Din păcate, mulţi dintre noi uităm ce înseamnă să fim patrioţi. Ziua Naţională este un moment solemn şi mă bucur că la Braşov a fost marcată aşa cum se cuvine, cu paradă militară şi cu slujbă în amintirea eroilor, nu cu fasole şi cârnaţi şi tarafuri“, a spus Elena Stroe.

 ”Istoria ar trebui să fie o materie de bază în şcoli. Sunt mulţi copii care nu ştiu ce înseamnă 1 Decembrie, ce înseamnă Marea Unire şi e păcat“, a spus şi Adrian Costea.

După ceremonialul militar, cei prezenţi au mers în Piaţa Sfatului, unde s-au încălzit cu ceai cald sau vin fiert.

În Piaţa Sfatului din Braşov a fost amplasat un brad natural de 28 de metri, adus din Vama Buzăului şi care a costat municipalitatea peste 15.000 de lei. De asemenea, oraşul a fost împodobit cu beculeţe de sărbători, care vor fi aprinse în 6 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.