Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc s-a întâlnit, luni, cu generalul Curtis Scaparotti, comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa căruia i-a prezentat mandatul cu care vine România la summit-ul NATO de la Varşovia, ce va avea loc în perioada 8-9 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Discuţiile dintre ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, şi generalul Curtis Scaparotti, noul comandant suprem al Forţelor Aliate din Europa, au vizat evoluţiile mediului internaţional de securitate şi provocările cu care Alianţa Nord-Atlantică s-ar putea confrunta în următoarea perioadă, mai ales în flancul estic al NATO. Cei doi oficiali au avut şi discuţii preliminare despre mandatul pe care îl are România la Summitul NATO de la Varşovia. 

"Cei doi oficiali au agreat că Summit-ul reprezintă un reper major în cadrul procesului de trecere de la măsurile de asigurare la adaptarea strategică a Alianţei la provocările noului mediu de securitate. În acest sens, o atenţie specială a fost acordată modalităţilor specifice de implicare a autorităţilor militare aliate, în perioada imediat următoare, în implementarea practică a deciziilor care vor fi adoptate de şefii de stat şi de guvern la Varşovia”, arată Ministerul Apărării Naţionale.

Mihnea Motoc a cerut o abordare consistente şi proporţională a strategiei de apărare pentru întregul flanc estic, atât la Marea Baltică cât şi la Marea Neagră.

Summitul NATO de la Varşovia va avea în perioada 8-9 iulie şi va viza implementarea strategiilor adoptate la summitul din 2014, care a avut loc în Ţara Galilor şi care a vizat creşterea capacităţii de apărare a NATO. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.