Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a anunţat, marţi, că pentru a fluidiza traficul după începerea noului an şcolar municipalitatea va introduce în intersecţiile importante câte un antemergător al Poliţiei Locale care să ajute tramvaiele să traverseze intersecţia. În replică, senatorul USR PLUS Marius Bodea a scris pe Facebook că "râd şi dictatorii din lumea a treia" de soluţia primarului Iaşiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Edilul Mihai Chirica a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că toţi elevii ieşeni vor merge fizic la cursuri începând de luni şi că a decis unele măsuri pentru fluidizarea traficului din oraş.

"În intersecţii va fi introdus un antemergător de la Poliţia Locală care să ajute la traversarea intersecţiei în special a tramvaiului, care nu poate efectua manevra de depăşire", a afirmat primarul Mihai Chirica.

El a precizat că vor fi introduse curse speciale pentru transportul elevilor şi studenţilor şi a făcut apel la ieşeni să nu abuzeze de reţeaua de transport în comun între orele 7.00 şi 8.00.

Senatorul USR PLUS Marius Bodea a comentat pe Facebook ideea cu introducerea în intersecţiile principale din Iaşi a unui antermergător al Poliţiei Locale care să ajute la deplasarea tramvaielor, susţinând că "râd şi dictatorii din lumea a treia" de soluţia lui Chirica.

"Nino, nino, a luat-o Chirica razna şi mai tare! Soluţia lui pentru ca elevii să ajungă la şcoală prin traficul infernal din oraş: pune antemergător cu girofar de la Poliţia Locală pentru tramvaie şi autobuze, în intersecţii!În felul acesta, Chirica vrea să îi „încurajeze“ pe părinţi să-şi lase copiii cu transportul public. Şi a găsit soluţia magică, de râd şi dictatorii din lumea a treia: girofar în faţa tramvaiului! Chirica mai adaugă un motiv – „tramvaiul, datorită tehnologiei, nu poate depăşi în intersecţie“. La fel de logică ar fi chiar dotarea tramvaielor şi autobuzelor cu girofar, doar că încă nu e legal. Dar ar putea să ceară Guvernului să dea un OUG acum, cât încă se mai ţine cu dinţii Cîţu de scaun“, a susţinut Marius Bodea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.