Metrorex anunţă că incidentul produs, luni dimineaţă, la staţia Dristor 1, unde pasagerii au fost evacuaţi, a fost provocat de o degajare de praf cauzată de obturarea temporară a unei supape de ventilaţie. Compania precizează că sesizarea de fum nu s-a confirmat, iar pasagerii nu au fost în pericol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Metrorex informează publicul că astăzi, 11 februarie a.c., în intervalul 08:00 - 08:20, trenurile de metrou au circulat cu întârzieri faţă de graficul normal de circulaţie. Într-unul din trenurile care circula pe Magistrala 1, în direcţia Piaţa Unirii, mai mulţi călători au anunţat o posibilă degajare de fum şi au anunţat serviciul naţional de urgenţă apelând la 112. Trenul a fost oprit în staţia Dristor 1 şi călătorii au fost debarcaţi. Echipele Metrorex împreună cu echipele ISU au verificat starea tehnică a trenului. Astfel, nu s-a confirmat sesizarea de degajare de fum, fiind vorba despre o degajare de praf din cauza obturării temporare a unei supape de ventilaţie”, a trasmis, luni, Metrorex.

Compania a precizat că s-a intervenit în scopul prevenirii oricăror eventuale pericole conform procedurilor in vigoare.

”Evenimentul sesizat a fost, însă, o alarmă falsă, siguranţa călătorilor nu a fost pusă în pericol în niciun moment. Societatea respectă normele şi prevederile în vigoare, iar măsurile luate sunt pentru a preveni orice tip de eveniment care ar putea avea impact asupra siguranţei transportului călătorilor cu metroul”, a mai anunţat compania.

Călătorii care se aflau în staţia de metrou Dristor 1 au fost evacuaţi, luni dimineaţă, fiind sesizat fum la o garnitură de tren. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.