Metrorex deschide, marţi, accesul călătoilor în staţia de metrou Costin Georgian. Ultimele lucrări de modernizare a instalaţiilor de acces vor fi făcute la staţiile Pantelimon şi Basarab 1 şi vor începe în weekend, urmând să se încheie în 19 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accesul călătorilor la metrou în staţia Costin Georgian va fi permis începând cu ora 15.00.

Ultimele lucrări de modernizare a instalaţiilor de control-acces vor fi făcute în staţiile Pantelimon şi Basarab 1, în perioada 16 – 19 septembrie.

„Pentru staţia de metrou Pantelimon, ca şi în cazul celorlalte staţii cu un singur acces, Metrorex a informat autoritatile locale şi RATB cu privire la desfăşurarea proiectului de modernizare şi a solicitat sprijin pentru preluarea călătorilor cu ajutorul transportului în comun de suprafaţă”, precizează compania.

Lucrările de modernizare a sistemului de acces în 41 de staţii de metrou includ înlocuirea turnicheţilor cu porţi batante ce facilitează accesul călătorilor la metrou şi evacuarea rapidă în cazul unor situaţii de urgenţă.

Potrivit Metrorex, după implementarea noilor porţi batante în toate staţiile de metrou, acestea vor fi dotate, pe lângă sistemul de citire a benzii magnetice pentru cartele, şi cu un sistem de citire a cardurilor contactless.

De asemenea, Metrorex va achiziţiona 139 de automate de vândut cartele prevăzute să dea rest şi să funcţioneze cu sistem POS.

Proiectul de modernizare a sistemului de control - acces este finanţat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi este în valoare de 149,7 milioane de lei, fără TVA.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.