Magazinul Metro Constanţa a fost amendat de comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) cu 55.000 de lei pentru mai multe nereguli, printre care o vitrină de congelator murdară şi nerespectarea regimului promoţiilor. De asemenea, a fost găsit peşte care mai avea trei zile de valabilitate expus printre celelalte sortimente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa a anunţat, luni, printr-un comunicat, că a desfăşurat o acţiune de verificare la magazinul din Constanţa aparţiând lanţului Metro Cash & Carry Romania SRL.
 
În urma controlului, au fost date amenzi în valoare totală de 55.000 de lei şi s-a propus încetarea practicilor comerciale incorecte, respectiv acţiuni înşelătoare în raport cu principalele caracteristici ale produselor şi preţul sau modul de calcul al preţului acestora ori existenţa unui avantaj specific al preţului.
 
Astfel, echipele de control au descoperit că era vândut peşte proaspăt, cu oferta de reducere a preţului de “-40%, în limita stocului disponibil”, fără a se menţiona că produsele sunt în ultimele trei zile de valabilitate. Comisarii CJPC au constatat că acestea se aflau expuse între alte sortimente de peşte, fără a fi depozitate într-un loc special, cu informarea consumatorilor în acest sens.
 
Alte nereguli găsite au fost: nerespectarea regimului promoţiilor, existând diferenţe de preţ între produsul de referinţă şi pachetele aflate la comercializare, şi folosirea unei vitrine congelator neigienizate, cu calea de rulare a geamului mobil cu depuneri de praf şi grătarele murdare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.