Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului la altitudini de peste 1800 m în Carpaţii Meridionali şi un cod galben de intensificări ale vântului, cantităţi importante de precipitaţii în zona montană şi submontană a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi Argeş, ambele valabile până joi, ora 18.00. Cu toate acestea, la Bucureşti, vremea se va menţine extrem de caldă pentru a doua decadă a lunii ianuarie, cu temperaturi maxime de 20 - 21 de grade, valori termice cu peste 15 grade mai ridicate decât cele normale. De asemenea, în Capitală, cerul va fi temporar noros iar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări - rafale în general de 40 - 50 km/h. Temperatura minimă din dimineaţa zilei de joi va fi de 5 - 8 grade.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, potrivit ANM, codul portocaliu a fost emis pentru altitudini de peste 1800 m în Carpaţii Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 100...110 km/h şi va fi viscol, iar vizibilitatea redusă. Totodată, în zilele următoare, vântul va continua să aibă unele intensificări la munte şi în sud-est, iar în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitaţii local însemnate cantitativ. În zona montană, treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi precipitaţii mixte.

Referitor la codul galben emis de către ANM, acesta este valabil pentru zona montană şi submontană a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi Argeş, temporar va ploua, iar la altitudini de peste 1500 m vor fi precipitaţii mixte şi se vor acumula cantităţi de precipitaţii în general de 25...40 l/mp.

La altitudini de peste 1800 m în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Apuseni, temporar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80...90 km/h şi va fi viscol.
De asemenea, în Dobrogea, local şi temporar, vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze în general de 55...65 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi pentru perioade mai scurte de timp şi în restul zonei montane, precum şi în vestul ţării, mai precizează ANM.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.