"Să îi încurajăm să se implice social şi civic!", a spus premierul Viorica Dăncilă în mesajul adresat de Ziua Copilului. "Reuşitele copiilor reprezintă garanţia că România păşeşte cu dreptul spre viitor", se mai arată în mesajul transmis de prim-ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"România are copii valoroşi, talentaţi şi creativi, al căror potenţial îl putem pune în valoare prin efortul comun al întregii societăţi. Ne dorim pentru ei ce este mai bun, iar reuşitele lor, la şcoală, în dezvoltarea personală sau în diferite competiţii la care participă reprezintă o garanţie că România păşeşte cu dreptul spre viitor. Un copil iubit de familie, sănătos, ocrotit de stat şi care are acces la educaţie, încurajat să fie inovativ şi responsabil, este un copil fericit şi cu perspective solide pentru viitor", potrivit textului.

Viorica Dăncilă a amintit în mesajul ei de proiectul-pilot de educaţie antreprenorială digitalizată - Kidibot Start-Up România, lansat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. 

​"Pregătirea pentru responsabilităţile care îi aşteaptă ca adulţi începe de acum. De aceea, susţinem orice iniţiativă care îi ajută să-şi descopere şi să-şi dezvolte de timpuriu aptitudinile. Ne dorim cât mai multe exemple de bune practici cum este proiectul-pilot de educaţie antreprenorială digitalizată Kidibot Start-Up România, lansată de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Prima ediţie s-a dovedit un succes prin interesul manifestat de copii să participe la concursul lansat în cadrul acestui proiect, în care au învăţat, jucându-se, să pună bazele unui start-up, fiind încurajaţi, totodată, să fie inovativi. Să le dăm în continuare încredere în ei! Să îi încurajăm să se implice social şi civic!", este îndemnul premierului. 

Totodată, Viorica Dăncilă s-a arătat onorată să-i primească la Palatul Victoria pe copiii şi adolescenţii care au redactat "Declaraţia de la Bucureşti a copiilor din Uniunea Europeană". 

"Am fost onorată să-i primesc de curând, la Palatul Victoria, pe copiii şi adolescenţii care s-au implicat în redactarea "Declaraţiei de la Bucureşti a copiilor din Uniunea Europeană" privind participarea lor la luarea deciziilor la nivel naţional şi european - o iniţiativă lansată sub auspiciile Preşedinţiei României la Consiliul UE. Este dovada seriozităţii cu care copiii şi tinerii noştri se gândesc la viitorul lor şi al proiectului european. Ne dau toate motivele să fim mândri de ei şi să-i susţinem. ​Le doresc tuturor copiilor să crească sănătoşi, motivaţi să înveţe şi să-şi croiască un drum frumos în viaţă, pentru ca şi ei, la rândul lor, să poată fi un exemplu bun de urmat pentru generaţiile viitoare. ​La mulţi ani, copiilor români, la mulţi ani, copiilor din întreaga lume!".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.