Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) vorbeşte, sâmbătă, despre ”incidentul extrem de grav” petrecut într-o şcoală din Vaslui unde o adolescentă de 14 ani a fost agresată de fostul iubit şi afirmă că are în atenţie paza şi protecţia unităţilor de învăţământ, câutându-se ”constant” soluţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere incidentul extrem de grav care s-a petrecut într-o unitate de învăţământ din judeţul Vaslui, unde o elevă a fost victima unei agresiuni chiar în cancelaria şcolii, dar şi alte cazuri de violenţă în şcoli, Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că tema violenţei în mediul şcolar este un subiect ce preocupă în mod constant autorităţile române, atât la nivel central, cât şi la nivel local”, precizează reprezentanţii MEN, sâmbătă, într-un comunicat de presă.

Aceştia afirmă că analizează şi caută, ”în mod constant, modalităţile prin care, cu sprijinul autorităţilor publice locale, cât mai multe şcoli şi licee din România să beneficieze de servicii de pază şi protecţie”. 

Un bărbat de 24 de ani a fost arestat preventiv, vineri, după ce a tăiat-o cu un cuţit la mâna stângă pe fosta lui prietenă, o fată în vârstă de 14 ani. Înainte de a comite această faptă, bărbatul a ameninţat cu cuţitul fata, pe mama ei şi pe o profesoară, incidentul având loc la o şcoală din Vaslui, când eleva se pregătea să plece acasă.

Î

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.