Membri ai Forţelor Terestre ale SUA, aparţinând Unităţii de Luptă ”IRONHORSE”, au început să sosească în România, pentru o rotaţie de nouă luni, în sprijinul Operaţiunii Atlantic Resolve. În perioada următoare peste 500 de vehicule militare şi echipamente, printre care tancuri Abrams şi vehicule de luptă Bradley, vor ajunge în Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de către Ministerul Apărării Naţionale (MApN), militari, echipament şi vehicule ale Batalionului 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie, aparţinând Unităţii de Luptă „IRONHORSE” a Brigăzii 1 Blindate din cadrul Diviziei 1 Cavalerie, au început să sosească în România şi Bulgaria, pentru o rotaţie de nouă luni, în sprijinul Operaţiunii Atlantic Resolve.

”Batalionul 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie aduce peste 500 de vehicule pe roţi şi cu şenile şi alte echipamente, printre care  tancuri Abrams şi vehicule de luptă Bradley, ce vor ajunge în această perioadă în Baza Aeriană «Mihail Kogălniceanu»din România şi la Novo Selo, în Bulgaria. Rotaţia brigăzii IRONHORSE va începe în ţara noastră, urmând ca o parte din echipament şi militari să-şi continue drumul spre Bulgaria”, anunţă MApN. 

Potrivit sursei citate, dislocarea forţelor IRONHORSE este parte a prezenţei continue şi o ”dovadă a angajamentului faţă de Aliaţi şi naţiunile partenere în eforturile de întărire a securităţii în zona de est a Europei”.

Militarii americani se vor instrui în comun cu militari români din forţele aeriene şi din forţele terestre în vederea consolidării interoperabilităţii între unităţile participante.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.