Retailerul Mega Image a anunţat marţi că îşi recompensează angajaţii prin continuarea aplicării măririlor de salariu planificate, cât şi prin acordarea de spor suplimentar de 25% pentru fiecare zi lucrată în această perioadă, începând cu 9 martie, pentru angajaţii din magazine şi depozite, aflaţi în prima linie de expunere în faţa virusului, în contextul extinderii pandemiei Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mega Image îşi respectă angajamentul faţă de angajaţi, şi continuă să le răsplătească acestora eforturile şi implicarea, conform planului de măriri salariale anuale deja stabilit, cu implementare în această perioadă. Mega Image acordă un spor de 25% pe fiecare zi lucrată în perioada 9-31 martie, pentru angajaţii din magazine şi depozite. De asemenea, orele suplimentare efectuate se vor plăti în continuare conform regulilor interne deja existente", a informat compania.

De asemenea, pentru angajaţii cu copii, în perioada declarată de situaţie de urgenţă, compania arată că a acordat concedii pentru supravegherea copiilor, în conformitate cu noile prevederile legale anunţate în perioada de urgenţă.

Iar pentru angajaţii din categoria cu risc ridicat de infecţie cu virusul, cu vârste începând de la 65 de ani, compania spune că le oferă zile libere, care vor fi remunerate cu salariul de bază aferent fiecărui angajat, urmând ca perioada să fie modificată în funcţie de schimbările intervenite la nivel naţional.

„Trecem cu toţii printr-o perioadă dificilă pe care o putem traversa doar împreună, cu solidaritate şi empatie pentru cei din jur. Colegii noştri din magazine depun zilnic eforturi pentru ca fiecare client să îşi facă cumpărăturile într-un mod sigur, având în vedere condiţiile actuale. Toate eforturile colegilor, responsabilitatea şi dedicarea, cât şi faptul că se află în prima linie de expunere la virusul Covid-19 merită recunoscute de noi toţi. Facem apel, încă o dată, la responsabilitate şi înţelegere din partea întregii comunităţi pentru a trece cu bine, împreună, de această perioadă”, declară Mircea Moga, CEO Mega Image.

Acţiunile de recompensare se aplică specific pe categorii de angajaţi, de la sediul central, din depozite şi din magazinele Mega Image, astfel, peste 12.000 vor beneficia de aceste măsuri.

"Alături de aceste acţiuni de recompensare, Mega Image a implementat deja măsuri de siguranţă şi de protecţie, atât în magazine, în depozite, cât şi la sediul central. Toate magazinele au în prezent măsuri suplimentare de siguranţă, de la dezinfectare şi igienizare, montarea de panouri transparente la casele de marcat, precum şi echipament de protecţie pentru toţi angajaţii din prima linie", informează compania.

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 780 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timişoara, Bacău, Focşani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Româneşti. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.