Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) au transmis, după moartea medicului chirurg prof. dr. Vasile Cândea, că acesta a fost "o personalitate de prim rang în domeniul chirurgiei cardiovasculare, un profesionist desăvârşit, dascăl pentru mai multe generaţii şi medic iubit de pacienţii săi, care a salvat mii de vieţi".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Regretăm trecerea în nefiinţă a reputatului general (r) prof.dr. Vasile Cândea, eminent chirurg român, preşedinte al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară, preşedinte de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, director al Institutului de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu şi Centrului de Boli Cardiovasculare al Armatei, autorul a peste 750 de lucrări ştiinţifice, comunicate şi publicate în reviste de specialitate din ţară şi de peste hotare sau la congrese, simpozioane naţionale sau internaţionale", se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de MS.

Prof.dr. Cândea a fost "o personalitate de prim rang în domeniul chirurgiei cardiovasculare, un profesionist desăvârşit, dascăl pentru mai multe generaţii şi medic iubit de pacienţii săi, care a salvat mii de vieţi".

"Lasă în urmă o viaţă de muncă, rodnică şi elevată, însufleţită de vocaţie şi pasiune, dedicată cunoaşterii ştiinţifice. A fost un privilegiu pentru mine să mă număr printre elevii domnului profesor. Transmit condoleanţe familiei îndurerate. Dumnezeu să îl odihnească!", se arată în comunicatul semnat de conf.univ.dr. Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.