Manifestările viscerale apărute în legătură cu imunizarea copiilor vin din teama profundă a părinţilor de efectele adverse, spune dr. Cornelia Scărlătescu Paraschiv, managerul programelor de sănătate ale fundaţiei World Vision Romania, la Forumul Naţional ”Stop Gripă”, organizat de Asociaţia "Pro Imunizare". Aceasta mai spune afirmă că este necesară o strategie de comunicare transparentă a Ministerului Sănătăţii, care să poată informa părinţii cu privire la efectele adverse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Toţi suntem părinţi îngrijoraţi de soarta copiilor, dar modalitatea de înţelegere a binelui despre soarta copilului este diferită. Ministerul Sănătăţii ar trebui să aibă o strategie de comunicare mult mai eficientă, să supravegheze aceste temeri ale oamenilor. Toată această isterie, manifestările viscerale, vin din teama profundă a părintelui că ceva i s-ar putea întâmpla copilului”, a spus doctorul Cornelia Scărlătescu Paraschiv.

Ea a precizat că ar fi utilă eficientizarea motoarelor de căutare online, astfel încât primele informaţii care apar să fie cele oferite de specialişti, iar mamele să poată semnala efectele adverse ale vaccinurilor.

”Un telefon la care mamele îngrijorate să poată suna este foarte important. În alte ţări, se monitorizează efectele postvaccinare până la un an de zile. Faptul că mama are posibilitatea să semnaleze efectele adverse ale vaccinurilor ar fi foarte important”, a mai spus Cornelia Scărlătescu Paraschiv.

Ea a adăugat că ar fi importantă o strategie de comunicare transparentă a Ministerului Sănătăţii, care să poată informa părinţii cu privire la efectele adverse.

Managerul de programe de la World Vision Romania a menţionat că un studiu efectuat în Danemarca, pe un eşantion de 530.000 de copii, a arătat că nu există nicio legătură între vaccinarea împotriva rujeolei şi autism, “principala teamă a părinţilor”. 

Foto: Octav Ganea
Foto: Octav Ganea
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.