Medicul ginecolog Liana Pleş, de la Maternitatea Bucur din Capitală, afirmă că cele mai multe dintre femeile din România nu îşi verifică starea de sănătate înainte de a rămâne gravide. Ea atrage atenţia asupra faptului că sunt numeroşi factori care pot pune în pericol o sarcină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Liana Pleş a afirmat, miercuri seară, la Medika Tv, că este ”destul de puţin întâlnită atitudinea femeilor care înainte de a decide să aibă o sarcină fac investigaţii medicale privind starea lor de sănătate”. 
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Medicul a explicat că, dincolo de numărul mare al mamelor minore, care plasează România pe primul loc în statistici, există numeroase femei tinere care nasc copii fără a face verificări cu privire la starea lor de sănătate. 
 
”Sunt paciente care la 21 de ani au deja trei copii şi între cele trei sarcini nu s-au investigat niciodată. Aş spune că majoritatea pacientelor nu îşi iau măsuri de prevenţie înainte de a obţine o sarcină”, a declarat Liana Pleş.
 
Conform acesteia, măsurile de prevenţie ar trebui să conste într-o verificare a stării generale de sănătate, aflarea statusului imunologic cu privire la unele afecţiuni infecţioase cum este rubeola, la care multe femei care nu sunt nici vaccinate, nici nu au făcut boala, şi care poate reprezenta un risc în caz de sarcină. 
 
”Rubeola poate să fie devastatoare în primul trimestru de sarcină. Este util ca femeile să fie vaccinate, înainte de sarcină, pentru virusul rubeolic”, a atras atenţia Liana Pleş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.