Medicul Livia David de la Spitalul Judeţean Craiova afirmă, miercuri, că nu-şi imagina niciodată că peste 600m de locuri vor rămâne neocupate la specialităţi ”esenţiale” în urma examenului de Rezidenţiat. Aceasta publică lista cu locurile neocupate, alături de mesajul: ”Quo vadis, doctore?”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Specialităţile la care au rămas locuri neocupate. Esenţiale, as zice..nu îmi imaginam că aşa va fi vreodată…”, a scris, miercuri, pe FAcebook, medicul Livia david de la Craviova, alături de o listă cu loicurile rămase neocupate după Rezidenţiat. 

Pe listă sunt, între altele, locuri neocupate la chirurgie cardiovasculară, ATI, nefrologie, chirurgie pediatrică, în multe dintre acestea deficitul de personal fiind foarte mare.  

”Quo vadis, doctore?”, a adăugat medicul.  

Livia David a reacţionmat şi miercuri e acelaşi subiect şi a transmis că situaqţia ar trebui să le dea serios de gândit oficialilor din Sănătate.  

Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că, în urma concursului de Rezidenţiat din 20 noiembrie, în domeniul Medicină au rămas neocupate 628 de locuri şi posturi, multe în specialităţile deficitare - între care medicina de urgenţă, medicina de familie, ATI.  

Ca urmare, este evaluată posibilitatea organizării, în prima jumătate a anului viitor, a unui nou concurs, pentru ocuparea acestor locuri şi posturi. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.