STB distribuie călătorilor, începând de vineri, măşti medicale pentru a împiedica răspândirea gripei. Încă din prima zi vor fi disponibile 100.000 de măşti care se distribuie în mijlocele de transport, la punctele de vânzare a biletelor, dar şi prin intermediul controlorilor. 2.332 de cazuri de gripă sezonieră au fost confirmate doar la cabinetele de medicină şcolară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”STB SA începe, de vineri, 31 ianuarie 2020, să distribuie măşti medicale către călători, pentru a diminua efectele răspândirii virusului gripal în mijloacele de transport în comun din Bucureşti. Până în prezent, 2.332 de cazuri de gripă sezonieră au fost confirmate la cabinetele de medicină şcolară din instituţiile de învăţământ de stat din Capitală, cabinete ce fac parte din reţeaua coordonată prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. La acest număr se adaugă elevii din învăţământul privat şi pacienţii care au mers la medicii de familie, date care nu sunt raportate către Primăria Capitalei”, a transmis societatea.

În prima zi vor fi disponibile circa 100.000 de măşti, care vor fi distribuite, la cerere călătorilor, prin intermediul celor 220 de centre de vânzare, celor 300 de controlori şi al conducătorilor de vehicule.

”La centrul de vânzare de la terminalul Sosiri al Aeroporului Internaţional „Henri Coandă” sunt disponibile cele mai multe măşti medicale, acesta fiind un important punct de intrare în Bucureşti al cetăţenilor străini. În funcţie de necesităţi, STB SA va suplimenta în perioada următoare cantitatea de măşti pentru distribuirea către călători”, a mai transmis societatea.

Pentru protejarea celor din jur, STB SA le recomandă călătorilor care prezintă simptome de gripă să solicite măşti de protecţie de la centrele de vânzare, de la conducătorii de vehicule sau de la echipele de control şi să aibă în vedere faptul că, potrivit instrucţiunilor de utilizare, acestea trebuie îndepărtate atunci când se umezesc şi nu mai asigură protecţie.

Luni, la Primăria Capitalei, a avut loc un Comandament de urgenţă convocat de primarul general, în contextul creşterii numărului de infecţii respiratorii şi gripă. 

Gabriela Firea a anunţat că Societatea de Transport Bucureşti va împărţi măşti pentru a reduce răspândirea virusului. 

”STB nu are atribuţii, călătorii sunt responsabili de sănătatea lor, dar vine în plus în ajutorul populaţiei. Vom stabili care este modalitatea urgentă, dar legală de a achiziţiona un număr mare de măşti sanitare. Nu este obligativitatea primăriei sau a STB, dar facem acest lucru pentru a proteja populaţia. Inclusiv noi, la Primăria Capitalei, vom achiziţiona astfel de măşti pentru cazurile sociale, pentru cei care locuiesc în căminele noastre sau pentru cei care nu au un acoperiş deasupra capului”, a mai anunţat primarul general.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.