Ministrul de Interne, Marcel Vela, a avut o întâlnire, marţi, cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, cei doi discutând despre colaborarea dintre cele două state în contextul pandemiei de coronavirus, despre cooperare în domeniul securităţii, dar şi despre includerea României în Programul Visa Waiver.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit MAI, întrevederea a avut loc la sediul MAI, iar cei doi oficiali au discutat despre colaborarea dintre România şi SUA în contextul pandemiei cu noul tip de coronavirus. 
 
"În ceea ce priveşte aspectele din planul afacerilor interne, în timpul discuţiilor a fost evidenţiată cooperarea foarte bună dintre autorităţile române şi americane în domeniul securităţii, cu accent pe prevenirea şi combaterea criminalităţii, a migraţiei şi a traficului de persoane", arată sursa citată.
 
Totodată, a fost subliniată necesitatea intensificării relaţiilor dintre cele două state în conformitate cu direcţiile principale stabilite prin Declaraţia Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, în condiţiile în care dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA reprezintă un obiectiv prioritar al Guvernului României.
 
"O temă importantă aflată pe agenda discuţiilor a fost includerea României în Programul Visa Waiver (VWP), ocazie cu care ministrul Ion Marcel Vela a reafirmat determinarea autorităţilor române de a continua eforturile pentru includerea ţării noastre în VWP", menţionează MAI.
 
În semn de apreciere, ministrul român i-a oferit ambasadorului Statelor Unite ale Americii Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.