Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis, marţi seară, că demisia lui Liviu Vasileascu ”este decizia corectă”, astfel încât imaginea şi credibilitatea Poliţiei Române să nu fie afectate sau puse sub semnul întrebării. Vela a anunţat că inspectorul general adjunct Eduard Miriţescu va conduce interimar Poliţia Română, până la o nouă numire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aţi aflat deja astăzi că domnul Liviu Vasilescu nu mai este Inspector General al Poliţiei Române. Este decizia corectă, pe care am convenit-o, astfel încât imaginea şi credibilitatea Poliţiei Române să nu fie afectate sau puse sub semnul întrebării. În urma discuţiei pe care am avut-o, domnia sa a achiesat să se retragă din funcţia de Inspector General, precizând faptul că îşi doreşte să continue munca de poliţie şi să îşi îndeplinească atribuţiile de ofiţer”, a transmis, marţi seară, Marcel Vela.

Potrivit acestuia, ”Poliţia Română are nevoie acum să se concentreze exclusiv asupra problemelor pe care le are în atribuţii, adică aplicarea cu fermitate a legii şi eliminarea oricărui act de perturbare a acestei activităţi”.

”Pentru a asigura continuitate în actul de management al acestei instituţii importante a Ministerului Afacerilor Interne, am decis ca Inspectorul General Adjunct, domnul chestor de poliţie Eduard Miriţescu, din funcţia pe care o deţine, să exercite temporar comanda Poliţiei Române până la numirea unui ofiţer care să preia această funcţie şi responsabilitate. Nu m-am grăbit să numesc astăzi un înlocuitor al Inspectorului General al Poliţiei Române pentru că îmi doresc să identific, împreună cu echipa de la Ministerul Afacerilor Interne, cea mai potrivită persoană pentru a putea reforma din temelii Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru a putea continua programele de înzestrare a poliţiştilor şi pentru a fi capabilă să exercite un act managerial corespunzător pentru o instituţie de nivel european care să ofere cetăţenilor siguranţă şi încredere”, a mai precizat ministrul.

Acesta a anunţat că ”în cel mai scurt timp va fi epuizat acest interimat la nivelul conducerii Poliţiei Române”.

Chestorul Liviu Vasilescu a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că se retrage din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, acuzând un atac la adresa Poliţiei Române din partea celor care urmăresc ”mai mult la televizor” activitatea instituţiei.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.