Premierul Marcel Ciolacu a anunţat vineri că pe agenda Guvernului se află un act normativ privind sprijinirea finalizării celor peste 2.800 de proiecte din fonduri europene nerambursabile, ce trebuie încheiate până la sfârşitul acestui an, prin acordarea de împrumuturi de la Trezorerie către primării, în limita sumei de 1 miliard de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că agenda şedinţei Executivului se află şi măsuri privind creşterea absorbţiei fondurilor europene.

”Sprijinim finalizarea celor peste 2.800 de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile, ce trebuie încheiate până la sfârşitul acestui an, prin acordarea de împrumuturi de la Trezorerie către primării, în limita sumei de 1 miliard de lei”, a spus şeful Executivului.

”Totodată, deblocăm o situaţie care trenează de ani de zile şi dăm posibilitatea transferului către autorităţile locale a imobilelor confiscate ca urmare a unor hotărâri definitive pronunţate în materie penală, dar nevalorificate, în vederea recuperării prejudiciilor. Astfel, cu o serie de condiţii extrem de clare, comunităţile locale vor putea prelua aceste imobile în vederea dezvoltării de noi proiecte investiţionale în beneficiul propriilor comunităţi”, a mai spus premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.