Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a afirmat, marţi seară, că a cerut de trei ori până acum Guvernului stenogramele şedinţelor în care s-au adoptat 25 de ordonanţe şi când au fost schimbaţi prefecţii, dar nu le-a primit. ”Mâine dimineaţă voi face plângere la contencios”, a declarat Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am primit astăzi prima informare de la ministrul de Interne, strict secretă, deci nu pot să vorbesc despre ea. Nu e normal să îmi trimiţi informări, mai ales să ştim toţi liderii politici? Nu îmi trimiţi informări strict secrete pe care nu le pot împărtăţi măcar cu ceilalţi lideri de partide. Da, e o informare strict secretă de la ministrul de Interne. Nu pot să vorbesc despre ea. Pe document  scrie tipul de document, ce este. Pe acest document primit de la ministrul de Interne scrie Strict Secret. Aşa a considerat. Aşa a considerat”, a declarat, marţi seară, la TVR 1, Marcel Ciolacu.

Acesta a afirmat că a cerut de trei ori de la Guvern stenogramele unor şedinţe.

”Eu am o solicitare la Guvern, la primul ministru al României, eu fiind preşedintele Camerei Deputaţilor, să îmi trimită stenogramele din noaptea când au dat 25 de ordonanţe şi stenogramele când au numit prefecţii din România. Am făcut trei solicitări nu una. Să îmi trimită, am acest drept, nu am dreptul, conform legii, să le fac publice, dar am dreptul să ştiu ce s-a întâmplat în şedinţa de Guvern. Nu mi s-a dat nici acum un răspuns. (...) Mâine dimineaţă voi face plângere la contencios şi voi obţine, chiar dacă nu doresc, aceste informări. Şi atunci vor fi şi publice”, a mai declarat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Cu o seară înainte de a fi demis prim moţiune de cenzură, Guvernul Orban a adoptat 25 de ordonanţe de urgenţă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.