Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa” din Iaşi organizează, în perioada 14-16 mai, Maratonul de vaccinare împotriva COVID-19, în acţiuni fiind implicaţi 1.000 de cadre didactice şi studenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orice persoană care a împlinit 16 ani poate veni la UMF Iaşi doar cu buletinul, fără programare, începând din 14 mai, de la ora 16.00, până în 17 mai, ora 8.00, şi va fi vaccinată cu prima doză de ser Pfizer. Rapelul se va asigura la 21 de zile de la prima doză, în weekendul 4-6 iunie. Pentru minori este necesar un acord scris al unui părinte sau tutore legal.

În această acţiune de amploare, care are loc 24 de ore din 24, se vor implica, în mod voluntar, peste o mie de membri ai comunităţii academice a Universităţii, de la cadre didactice şi studenţi, până la personal administrativ. Pe esplanada UMF Iaşi va fi instalat un Info Point, iar în clădirea Universităţii vor fi amenajate 20 de fluxuri de vaccinare.

"Încă din luna martie a anului trecut, Universitatea de Medicină şi Farmacie «Grigore T. Popa» din Iaşi s-a implicat cu toate resursele sale, materiale şi umane, în lupta împotriva virusului SARS COv2. Deschiderea laboratorului de Biologie Moleculară pentru detecţia SARS-CoV2, din cadrul Centrului de Cercetare şi Medicină Experimentală CEMEX, campaniile provaccinare, deschiderea centrului de vaccinare în cadrul UMF Iaşi, voluntariatul studenţilor şi al cadrelor didactice sunt doar câteva exemple care stau la baza politicii de responsabilitate socială a UMF Iaşi – adoptată şi înţeleasă de întreaga comunitate academică. Organizarea unei astfel de acţiuni de către Universitate este un pas firesc, asumat şi care arată dorinţa sinceră a cadrelor didactice, medicilor, personalului administrativ şi studenţilor de a-şi ajuta semenii să se întoarcă la o viaţă normală. Lumea trebuie să înţeleagă că nu putem să învingem pandemia dacă nu ne vaccinăm în număr cât mai mare, astfel încât să putem ajunge la procentul necesar realizării imunităţii de turmă”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Maratonul de vaccinare este organizat de UMF Iaşi, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, Colegiul Medicilor Iaşi, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Iaşi (OAMGMAMR Iaşi), Prefectura Iaşi, Primăria Iaşi, Consiliul Judeţean Iaşi şi Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Primul maraton de vaccinare din ţară a avut loc la Timişoara, iar în perioada următoare vor avea loc evenimente similare şi la Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Craiova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.