Managerul suspendat al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) Adriana Nica a fost demis din funcţie, în urma unei decizii a Ministerului Sănătăţii. Manager interimar a fost numit Cătalin Florin Cârstoiu, care va ocupa funcţia timp de şase luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea Ministerului Sănătăţii a luat act şi a analizat propunerea Consiliului de administraţie al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) formulată în baza referatelor de control ale Direcţiei Control şi Integritate din cadrul ministerului din data de 21.03.2020, respectiv 21.04.2020, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de MS.

"În acest context, conducerea MS a aprobat încetarea contractului de management al doamnei dr Adriana Nica, contract care era deja suspendat din data de 21.03.2020, conform art.19 din Decretul Preşedintelui României nr. 195/2020. Conducerea SUUB va fi asigurată de prof. dr. Cătalin Florin Cârstoiu, care a fost a numit începând de astăzi în funcţia de manager interimar al unităţii medicale, pentru o perioadă de 6 luni. Menţionăm că prof.dr. Cătalin Florin Cârstoiu a asigurat conducerea unităţii sanitare de la data suspendării contractului managerului Adriana Nica.

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti Adriana Nica a fost suspendat din funcţie, în 21 martie, pentru deficienţe de management şi pentru că nu a decis măsurile necesare şi suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus în rândul pacienţilor şi al personalului medical. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.