Monica Adăscăliţei, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” Botoşani, a fost reţinută de procurorii DNA Suceava pentru două fapte de luare de mită şi trafic de influenţă. Ea este suspectată că a primit de la trei persoane sume între 5.000 şi 10.000 de lei pentru a aproba angajarea unei persoane, transferul alteia şi a-şi exercita influenţa pentru încheierea unui contract de prestării de servicii medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, miercuri, că în dosarul în care se fac cercetări privind comiterea, în perioada 2018-2023, de către funcţionari publici a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în contextul fraudării unor concursuri de promovare/ocupare a unor posturi şi al transferurilor de personal medical în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” Botoşani, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 19 martie, a inculpatei Monica-Delia Adăscăliţei, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” Botoşani, pentru luare de mită (două fapte) şi trafic de influenţă.

”În lunile octombrie şi decembrie 2023, inculpata Adăscăliţei Monica-Delia, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit direct sau prin intermediari, de la trei persoane (din care doi subalterni) sume de bani, cuprinse între 5.000 lei - 10.000 lei, pentru:

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

- a aproba angajarea unei persoane în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani pe un post de medic cu competenţe limitate,

- a aproba transferul unei persoane din cadrul unei unităţi medicale din oraşul Săveni la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati” Botoşani,

- a-şi exercita o presupusă influenţă pe care ar fi pretins că o are asupra subordonaţilor săi şi pe care ar fi promis că-i va determina să încheie cu o persoană un contract de prestări servicii medicale. Influenţa s-ar fi dovedit una reală, persoana respectivă începându-şi activitatea la începutul lunii noiembrie 2023, în baza unui contract de prestări servicii, încheiat pe o perioadă determinată”, a arătat DNA.

Inculpatei Adăscăliţei Monica-Delia i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Miercuri, ea va fi prezentată Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

Marţi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost făcute percheziţii domiciliare în două locaţii din municipiul Botoşani, din care una era sediul unei instituţii publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.