Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, susţine că, în Secţia de terapie intensivă, toate cele nouă paturi sunt ocupate de pacienţi cu noul coronavirus, doi dintre ei fiind intubaţi şi ventilaţi. "Dacă vor mai apărea cazuri grave, vor fi dirijate către Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi“, spune ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În total, mai avem 60 de paturi libere în spital, dar toate cele nouă paturi de la terapie intensivă sunt ocupate. Din cei nouă pacienţi, doi sunt intubaţi şi ventilaţi, iar restul sunt ventilaţi prin mijloace mai uşoare. Dacă vor mai apărea cazuri grave, vor fi dirijate către Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi“, a declarat, miercuri, presei, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ.

Ea a precizat că este important să existe o creştere liniară a numărului de noi cazuri de coronavirus, astfel încât spitalele să facă faţă pandemiei.

"Vedem că sunt 200-300 de cazuri în plus zilnic. Dacă acest număr nu va creşte exploziv de la o zi la alta, atunci ne putem coordona şi putem supraveghea toţi pacienţii. Este important să nu apară o explozie de pacienţi“, a mai precizat medicul ieşean.

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ, a declarat că unitatea are teste şi kituri suficiente, ea precizând că în cursul zilei de marţi s-au prelucrat la Iaşi 150 de teste.

"Nu mai avem probe în aşteptare“, a adăugat medicul Carmen Dorobăţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.