Optsprezece persoane din judeţele Suceava şi Neamţ au fost confirmate cu coronavirus, în urma testelor efectuate la Iaşi. Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ, susţine că numărul mare de diagnosticări are ca explicaţie creşterea numărului de teste care se fac la Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, în ultimele ore, 18 teste efectuate la Iaşi pentru depistarea coronavirusului au ieşit pozitive, zece dintre pacienţi fiind din judeţul Suceava, iar opt din Neamţ.

Printre cele zece persoane depistate pozitiv la Suceava se numără şi doi medici de la spitalul judeţean din municipiu, unul de la secţia de Pneumologie, iar celălalt de la Unitatea Primiri Urgenţe. Cel mai probabil, cei doi medici au contactat virusul de la un pacient de 38 de ani, internat în această unitate medicală, confirmat ulterior cu Covid-19.

“Sunt mai multe teste care se efectuează la Iaşi, iar spitalul de Boli Infecţioase este ajutat şi de Institutul Regional de Oncologie şi de UMF, care ne ajută cu tehnică şi cu specialişti. În total, avem în spital 33 de pacienţi din toată Moldova depistaţi cu coronavirus. Nu vom mai interna cazurile uşoare, ci doar pe cele grave“, a declarat pentru News.ro, managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ.

Ea a mai spus că din cei 18 pacienţi depistaţi pozitiv în Suceava şi Neamţ, vor fi aduşi la spitalul din Iaşi doar cei care au forme severe ale bolii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.