Managerul Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, a anunţat, sâmbătă, că în cel mai scurt timp, va propune ca cele 21 de cabinete ale medicilor secţiei de dermatologie a spitalului să fie ocupate cu paturi pentru bolnavi, în condiţiile în care în unitatea sanitară este o acută lipsa de spaţiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Îmi doresc ca, din acest an, să nu mai existe o discrepanţă între ce e scris în documentele Secţiei Dermatologie şi realitatea din secţie. Doresc ca, în cele 21 de cabinete ale doctorilor, amenajate în spaţii ale spitalului, să fie introduse paturi pentru bolnavi. În fiecare cabinet pot intra câte două sau trei paturi, astfel încât să intrăm în legalitate. Doctorii trebuie să înţeleagă această problemă. O să vorbesc cu colegii în Consiliul medical. Pe hârtie avem câte 25 de paturi pentru fiecare din cele două secţii de dermatologie, în realitate sunt doar 10. Nu putem trăi în minciună tot timpul. Medicii să umble printre bolnavi, nu să stea închişi în cabinete. Asta nu arată ca o clinică universitară. În schimb, avem cabinete personalizate foarte bune. Vreau ca, în scurt timp, aceasta să redevină cea mai bună clinică de dermatologie din Bucureşti”, a susţinut managerul spitalului, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Ifrim a mai arătat că în acest moment nu mai sunt spaţii în spital, în condiţiile în care în ultimii ani a crescut numărul paturilor cu 150, dar având aceeaşi structură de personal, adică 1.250 de posturi.

"Doamne fereşte să ajungeţi cu cineva drag aici. Ne plimbăm cu bolnavul prin spital cu ambulanţa deoarece nu avem o cameră de garda centralizată. Ar trebui să ne ocupăm întâi de bolnav şi abia apoi de confortul medicilor. O parte din secţia de cardiologie este în altă clădire.  Vi se pare normal?  La cardiologie avem 10 - 15 medici care stau într-un singur cabinet. Nu e vorba de o vendetă”, a continuat Ifrim.

Managerul a mai arătat că fosta conducere a spitalului, asigurată opt ani de Bogdan Andreescu, aflat acum în concediu de creştere a copilului, după ce, în ianuarie 2017, a fost demis, a făcut investiţii consistente în pavilionul B al spitalului, într-o clădire care nu a fost expertizată înainte de investiţii.

”Sunt probleme serioase pentru a asigura o bună funcţionare a spitalului. Am luat legătură cu un expert pentru a face o expertiză tehnică. S-au făcut investiţii în pavilionul B fără expertiză. Voi face noi această evaluare”, a mai susţinut Ifrim.

În continuare, ea a aratat că prin acesta reorganizare secţiile de dermatologie nu se restrâng, ci se măresc şi a dat exemplul secţiei de cardiologie în care două ecografe sunt despărţite de o simplă perdea.

"Nu sunt cabinete pentru ecografie. La cardiologie există două ecografe despărţite de o perdea. Numărul de bolnavi în medie pe medic este de 40 internări pe lună şi 30 sau 40 de internări pe zi. La dermatologie sunt 100 pe lună, aproape toate internări de o zi. Prima problema care trebuie rezolvată este Clinica universitară de Ddrmatologie. Vă daţi seama că nu doreşte nimeni să-şi părăsească cabinetul personal. Scrie pe uşă doctor cutare şi aş vrea să-mi daţi un exemplu de alt spital în care toţi medicii au cabinete personalizate amenajate în spaţiile spitalului unde lucrează. Ne situăm în ilegalitate când ai în structură 25 de paturi şi în realitate funcţionezi cu nouă. Nu mai există linie de gardă acolo. Mă voi întâlni cu şefii de secţii. Vreau 25 de paturi pe fiecare secţie de dermatologie”, a mai susţinut Ifrim.

Conferinţa a continuat cu punctul de vedere al lui Răzvan Niţu, directorul director general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

El a arătat că, în ciuda acestor probleme de la Colentina, spitalul a primit cea mai mare finanţare dintre cele 19 unităţi sanitare aflate în subordinea Primăriei Capitalei.

"Între 2009 şi 2016 au fost alocaţi cei mai mulţi bani spitalului Colentina. Ar trebui să întrebaţi fostele conduceri de ce nu arată cum ar trebui. Există constatări ale managementul defectuos din trecut”, a susţinut Răzvan Niţu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.