Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABIf), medicul Alis Grasu, afirmă că aproape jumătate dintre apelurile primite de medicii de urgenţă care intervin în Capitală şi în localităţile limitrofe acesteia sunt legate de patologia COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ultima lună suntem asaltaţi de pacienţi care sună la 112 pentru consultaţii. (...) Noi răspundem la toate aceste solicitări, ele nu sunt urgenţe. Aceste consultaţii încarcă foarte mult sistemul de urgenţă şi ar putea fi foarte bine manageriate de colegii noştri medici de familie”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABIf), medicul Alis Grasu, la Digi 24.

Aceasta a spus că personalul medical de la Ambulanţă fie merge "ţintit, pentru recoltare” de probe pentru teste COVID după ce au fost înştiinţaţi de DSP, fie merge şi face analize ca urmare a unor apeluri de la persoane care sună la 112 cu semne şi simptome ale COVID-19.

"A crescut foarte mult numărul acestor solicitări care sunt cu suspiciuni de COVID, COVID confirmat, dar s-au agravat, au devenit urgenţe, pacienţi care sunt confirmaţi pozitiv şi trebuie transportaţi la spital pentru evaluare, deci ei reprezintă cam 40% din totalul apelurilor”, a precizat Alis Grasu.

Şefa Serviciului de Ambulanţă care acţionează la nivelul Capitalei şi în zona limitrofă acesteia a precizat că de o lună şi jumătate la SABIf a fost constituit un compartiment dedicat exclusiv pacienţilor depistaţi pozitiv după testare, pentru a eficientiza activitatea instituţiei în ceea ce priveşte pandemia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.