Managerii spitalelor aflate în administrarea Primăriei Capitalei au semnate vineri contractele de management. Potrivit municipalităţii, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Sociale (ASSMB) are anul acesta un buget de 111 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea spitalelor, iar alţi 15 milioane de euro vor fi alocaţi pentru construirea a 300 de locuinţe de serviciu pentru personalul medical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a întâlnit vineri cu managerii care au preluat funcţia în urma câştigării concursului, pentru a semna contractul de management.

Aceştia sunt: Emilian Ioan Imbri - Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, Adriana Mihaela Iliesiu - Spitalul Clinic de Urologie „Prof. Dr. Theodor Burghele”, Ovidiu Marcel Moisa - Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu”, Iulian Brezean - Spitalul Clinic „Dr. Ioan Cantacuzino”, Ioan Cristian Stoica - Spitalul Clinic de Ortopedie - Traumologie şi TBC Osteoarticular „Foişor”, Doina Anca Plesca - Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, Victor Dan Eugen Strambu - Spitalul Clinic de Nefrologie „Carol Davila”, Mariana Valy Besoiu - Spitalul de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos”, Mircea Ovidiu Denis Lupuşoru – Spitalul Clinic „Colţea”, Cătălin Codreanu - Centrul Clinic de Boli Reumatismale „Dr. Ion Stoia”, Gheorghe Peltecu - Spitalul Clinic „Filantropia”, Narcis Copca - Spitalul Clinic „Sf. Maria”, Mihai Alexandru Ştefanescu - Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”, Radu Alexandru Chiotan - Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf. Ştefan”, Bogdan Constantin Romeo Stolica - Spitalul de boli cronice „Sf. Luca”, Adrian Ţîbîrnă – Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, Tania Rădulescu - Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu”.

„De asemenea, prin semnarea contractului de astăzi aveţi posibilitatea de a implementa propriile politici de management, astfel încât actul medical în spitalele pe care le coordonaţi să fie la cele mai înalte standarde. Atât dumneavoastră, cât şi noi, ca autoritate locală, avem o datorie legală şi morală faţă de pacienţi, să facem tot ce ne stă în putinţă astfel încât aceştia să beneficieze de cele mai bune condiţii în spitalele administrate de noi şi conduse de dumneavoastră”, le-a spus Gabriela Firea noilor manageri.

În proiectul de buget pe 2018, Primăria Capitalei propune alocarea, pentru spitalele pe care le administrează prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB), sumei de peste 520 de milioane de lei (111 milioane de euro), bugetul fiind unul aproape dublu faţă de 2016 şi 2017.

Astfel, anul acesta, 35,7 milioane de lei (aproape 8 milioane de euro) vor fi folosiţi pentru finalizarea Spitalului Foişor, iar 32,7 milioane de lei (7 milioane de euro) pentru extinderea, modernizarea şi echiparea Spitalului Victor Gomoiu.

Alte investiţii noi în valoare de peste 20 de milioane de lei (peste 4,8 milioane de euro) vor fi făcute pentru modernizarea corpului principal al Spitalului Clinic Victor Babeş, construirea unei clădiri noi pentru chirurgie şi neonatologie la Spitalul Cantacuzino, extinderea Spitalului Malaxa, modernizarea a trei pavilioane la Spitalul Obregia şi construirea unui bazin pentru recuperare neuromotorie la Spitalul Sf. Luca.

De asemenea, 1,36 de milioane de lei vor fi folosiţi pentru diverse studii de fezabilitate, printre care şi studii de fezabilitate pentru montarea unor staţii de epurare pentru toate spitalele ASSMB, iar 96 de milioane de lei (aproape 21 de milioane de euro) vor fi folosiţi pentru dotarea spitalelor cu echipamente şi aparatură medicală.

Aproape 1 milion de lei (215.000 de euro) vor fi alocaţi pentru studii de fezabilitate pentru construirea Spitalului Metropolitan în nordul Capitalei şi a unui alt spital în Sectorul 6, alţi trei milioane de lei (670.000 de euro) sunt alocaţi construirii a două corpuri pentru Maternitatea Bucur, 3,1 milioane de lei (680.000 de euro) pentru expertizarea şi întocmirea documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru 20 de policlinici, 2 milioane de lei (416.000 de euro) pentru medicamente şi materiale sanitare pentru cabinetele şcolare.

Municipalitatea a mai prevăzut în bugetul pentru anul 2018 suma de aproximativ 10 milioane de euro pentru achiziţia a 106 ambulanţe.

În plus, municipalitatea vrea să cumpere locuinţe de serviciu pentru cadrele medicale cu un buget alocat de 15 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.