Managerul interimar al Spitalului ”Victor Babeş” din Bucureşti, Simin Florescu, afirmă că folosirea testelor antigen rapide este eficientă, însă subliniază că pacienţii care se autotestează şi constată că au teste pozitive trebuie să anunţe medicul de familie. ”O mare parte dintre pacienţii care se testează singuri la domiciliu şi ies pozitiv aleg să nu mai împărtăşească această informaţie cu nimeni (...) ca să nu fie izolaţi la domiciliu”, susţine medicul, subliniind că acesta este motivul pentru care numeroşi pacienţi ajung în stare gravă la spital, după ce stau acasă câteva zile, ştiind că sunt infectaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicul Simin Florescu afirmă că situaţia cu care se confruntă în această perioadă este ”gravă”, că spitalul este ”colmatat” din cauza numărului mare de cazuri de CVID-19, cu forme medii către severe sau critice şi, făcând o comparaţie cu sfârşitul anului trecut, medicul a precizat că numărul de cazuri este la fel de mare, însă gravitatea acestora a crescut.

”Toate camerele de gardă sunt colmatate cu pacienţi grav, pacienţi cu insuficienţă respiratorie, care sunt îngrijiţi cu oxigenul din camerele de gardă şi cu toate mijloacele terapeutice din camerele de gardă până în momentul în care (...) vom găsi un loc pentru ei. Întreg spitalul este colmatat, singurul loc unde mai găsim câteva paturi este secţia de copii”, a declarat Simin Aysel Florescu, la Digi 24.

 

Ea a precizat că unul dintre motivele pentru care oamenii ajung în stare gravă la spital este faptul că mulţi dintre cei care se testează acasă cu teste rapide nu declară boala şi ajung la spital în momentul în care aceasta se agravează.

”Noi speram ca acest val trei să nu vină dar, din păcate, ne-a lovit destul de puternic şi dincolo de evoluţia tipică pentru o infecţie virală, la asta contribuie şi celelalte lucruri (...) ne referim la aglomerările umane care propagă cu mare succes această infecţie în rândul celor care nu au fost infectaţi până acum. (...) Schimbarea nu cred că are legătură neapărat cu virusul în sine – deşi sunt studii care spun că ar fi puţin mai virulentă tulpina britanică pe care o împărţim cu succes acum, peste tot - cred că are mai degrabă legătură cu se întâmplă din punctul de vedere al comportamentului pacienţilor. Există acele teste rapide antigen care sunt foarte bune, sunt recomandate, testarea este recomandată, chiar şi autotestarea este recomandată cu condiţia ca î cazul unui rezultat pozitiv să fie anunţat medicul de familie, pacientul respectiv să fie ulterior trecut în reţea, în Direcţia de Sănătate Publică, ca fiind infectat şi cu toată metodologia de rigoare, cu supravegherea medicului de familie sau, dacă se agravează, cu supraveghere în spital, de la caz la caz. acest lucru nu se întâmplă. Din păcate, o mare parte dintre pacienţii care se testează singuri la domiciliu şi ies pozitiv aleg să nu mai împărtăşească această informaţie cu nimeni (...) ca să nu fie izolaţi la domiciliu. Mulţi nu ar avea motive să ajungă în spital, ar fi suficient să ia legătura cu medicul de familie, nu trebuie neapărat să ajungă în spital”, a adăugat medicul.

Ea a menţionat că oamenii ajung în spital ”mai ales în momentul în care se sperie” pentru că nu mai pot respira cum trebuie, Florescu arătând, ăn acest context, că este vorba, în astfel de cazuri, de mulţi pacienţi tineri.

În ceea ce priveşte atitudinea celor care protestează faţă de regulile de protecţie sanitară, Simin Florescu le-a transmis acestora că au dreptul să decidă asupra propriei persoane, subliniind, însă, că nu au dreptul să cauzeze celor din jur suferinţă sau să îi supună unui ”risc inutil”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.