Structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.171 de evenimente, dintre care 2.677 au fost circumscrise menţinerii ordinii şi liniştii publice, iar 1.494 au fost intervenţii circumscrise situaţiilor de urgenţă, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, arată un comunicat de presă al instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliţie, au fost semnalate şi înregistrate 759 posibile infracţiuni, peste 26% dintre acestea din oficiu.

Prin urmare, poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 162 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 165 de fapte penale. AU mai fost dispuse măsuri preventive pentru 22 de persoane şi au fost depistate 8 persoane urmărite naţional sau internaţional.

În urma acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri pentru prevenirea şi combaterea accidentelor grave de circulaţie, au fost reţinute 739 de permise de conducere şi au fost retrase 279 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii şi jandarmii au constatat peste 10.500 de abateri de natură contravenţională şi au aplicat amenzi în valoare de peste 4 milioane de lei.

Tot sâmbătă, reprezentanţii IGSU au efectuat 449 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind astfel identificate 23 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu, mai indică sursa menţionată.

De asemenea, au fost aplicate 1.096 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 729.000 de lei.

Serviciile mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea de primului ajutor medical pentru 1.030 de persoane.

„Pe parcursul intervenţiilor pompierilor, au fost salvate trei persoane. Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 15 misiuni aero-medicale, fiind salvate 13 persoane aflate în situaţii de urgenţă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.