Peste 5.200 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor acţiona zilnic pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a examenului naţional de Bacalaureat, cele peste 1.700 de centre de examinare fiind incluse în itinerariile de patrulare. Cei mai mulţi sunt poliţişti de la birourile de ordine publică, dar vor exista şi echipaje de Poliţie Rutieră în preajma unităţilor de învăţământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de către reprezentanţii Poliţiei Române, pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenenului de Bacalaureat, a fost suplimentat dispozitivul curent care acţionează pentru siguranţa comunităţii.

Astfel, pe durata examenului naţional de Bacalaureat, 3.517 poliţişti vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 2.508 poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 746 sunt lucrători ai Poliţiei Rutiere, restul fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române.

”Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează siguranţa publică. În acest sens, cele 1.737 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor”, se arată în document.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

La rândul lor, reprezentanţii MAI au precizat că, în total, peste 5.200 de angajaţi din structurile proprii vor fi implicaţi în buna desfăşurare a examenului naţional care a început marţi.

”Bacalaureatul este un moment important pentru mii de elevi şi pentru familiile acestora şi vreau să ne asigurăm că în proximitatea instituţiilor de învăţământ nu vor fi înregistrate evenimente care să afecteze siguranţa copiilor”, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan.

Măsurile luate au un caracter preventiv şi sunt menite să asigure ordinea publică, astfel încât elevii şi părinţii să beneficieze un climat de linişte şi normalitate în proximitatea celor 1.737 de centre din întreaga ţară în care se vor desfăşura probele de examen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.